Избрани Новини

Откраднаха 200 л нафта и четири акумулатора от камиони в Баня

Камионите бяха оставени близо до охраната

200 литра дизелово гориво и 4 броя акумулатори бяха откраднати от два товарни автомобила, собственост на строителната фирма „Ем Строй“ - Разлог, информира struma.bg. Сигналът за кражбата е подаден от служители на фирмата. Двата камиона са били паркирани на строителната площадка в местността Кривосер на новостроящото се депо край село Баня, само на около 30 метра от стаята на охраната. Липсата на горивото и акумулаторите е установена от водачите на машините, които при започване на работния ден се опитали да ги запалят, но неуспешно. Веднага е уведомен отговорникът на обекта Красимир Гаджалов, който е подал сигнал в полицията.

„Камионите бяха оставени близо до охраната. Той твърди, че е правил обход и не е чул никакви шумове. Същата нощ нямаше ток и крадците вероятно са използвали това. Никой не ги е видял. Това не е първата кражба на гориво, откакто сме тук“, каза Гаджалов. Той сподели още, че по негова груба преценка стойността на откраднатото е за около 1500 лв. Единият от камионите вчера все още беше на същото място и без акумулатор.

В нощта на кражбата дежурен охранител е бил Венчо Парасков от Баня. Той е разпитан, направен е оглед и на дома му, но в него не е открито нищо. Полицейски служители на РУП - Разлог все още работят по установяването на извършителя на кражбата. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов