Избрани Новини

Рецидивист ще лежи в затвора за кражба на 50 литра ракия

Домашният алкохол е оценен на 300 лева

Мъж от Петрич ще лежи в затвора за кражба на 50 литра раккия, събщи infomreja.bg. А. Ж. се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд – Петрич.

Престъплението той извършил в нощта на 9 срещу 10 февруари тази година. Крадецът проникнал в чуждо мазе, като извадил скобите на катинара на входната врата. От помещението задигнал само бидон с 50 литра ракия. Домашният алкохол е оценен на 300 лева, а пластмасовият съд – на 18 лева.

Изкушението да отмъкне домошарката обаче ще излезе доста солено на извършителя, тъй като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив. Апашът вече е бил осъждан през 2009 г. за тежко умишлено престъпление на „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година при строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Новата му присъда е година и два месеца „Лишаване от свобода”, която да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от рецидивиста. Разноските по делото в размер на 72.00 лева, представляващи възнаграждение на вещото лице за изготвената съдебно- оценителна експертиза, ще бъдат заплатени от обвиняемия по сметка на ОД на МВР – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов