Избрани Новини

Приключва проект за устойчиво управление на Национален парк "Рила”

Общата стойност на проекта е 21 030 933 лева

Дирекция „Национален парк Рила” приключва дейностите по изпълнение на проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила І-ва фаза“, съобщиха от дирекцията. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Общата стойност на проекта е 21 030 933,20 лв., от които 17 876 293,22 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 3 154 369,98 лв. национално съфинансиране. Всички дейности по проекта ще приключат до 30-ти октомври 2015 г.

Проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила І-ва фаза” има за цел да подпомогне устройството и управлението на защитените територии  - Национален парк „Рила” и резерват „Риломанастирска гора”. По проекта бяха изпълнени дейности по възстановителни дейности в гори, земи и водни площи. За решаване на управленски цели на Дирекцията в рамките на Проекта бяха направени 69,5 км противопожарни просеки.

С дейностите по интерпретация и образователни програми Дирекция „Национален парк Рила“ успя да изпълни едни от водещите дейности, имащи за цел да популяризират защитените територии и да създадат набор от екологични знания и познания сред обществото. Една от най-мащабните дейности е изготвяне и приемане на Актуализиран план за управление на Национален парк „Рила“ за следващия десетгодишен период, както и изработване на План за управление на резерват „Риломанастирска гора“. Най-разнообразни дейности са изпълнени по посетителска инфраструктура и капитално строителство.

Резултатите от изпълнението на проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила I-ва фаза“ ще бъдат представени днес от 11.00 часа в зала 101 на Община Благоевград.          



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов