Избрани Новини

Археологическият парк в Сандански показа своите богатства (снимки)

Три дни посетители се извървяха, за да го разгледат

За три дни Археологическият парк в Сандански преди своето официално откриване отвори своите врати за всички посетители. През уикенда желаещ можа да посети уникалния по своите размери Археологически парк с изключителни археологически находки, запазени и реставрирани. Още при отварянето на музея и Археологическия парк в петък групи от детските градини в Сандански и някои училища направиха първите обиколки и с разказите на гид се запознаха с историята на всяко едно камъче, намерено в недрата на Сандански. Музейните работници и служителите, ангажирани с групите, интересно и увлекателно показаха на всеки посетител, че се очаква Археологическият парк Сандански да се превърне в една от най-привлекателните атракции за района с национална значимост.
Когато показаха почти изцяло запазената раннохристиянската кръщелня, където са се извършвали ритуалите за кръщене, съобщиха, че е напълно възможно  и се обмисля като идея в същата кръщелня де се извършват кръщенета и днес.
Стана ясно, че археологическото наследство в община Сандански е едно от най-богатите и разнообразни в България. Декларирани са 1000 паметника на културата, сред които и намерения преди година кръст, с които епископът е водил всички шествия.
Археологическият парк на Сандански ще ви остави без дъх- с уникална възстановка и история, незаменимо културно-историческо богатство не само в България, а и на Балканите.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов