Избрани Новини

Методи Чимев присъства на тържествения молебен за празника на Дупница

Чимев се поклони и пред чудодейната икона на св. Иван Рилски

Досегашният кмет на Дупница и кандидат за втори мандат инж. Методи Чимев присъства на тържествения молебен за здраве и благополучие, отслужен по повод празника на града - 19 октомври. Чимев се поклони и пред чудодейна икона на св. Иван Рилски, която бе съхранявана в специално хранилище и сега за първи път бе показана пред миряните в Дупница. За празника на града специален гост бе патриарх Неофит, който участва в традиционната литургия в храма "Св. Георги Победоносец". Повод за посещението на Негово светейшество бе и отбелязването на 120 години от построяването на катедралния храм в Дупница.

Молебенът за здраве и благополучие бе отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, Браницкия епископ и викарий на Софийска митрополия епископ Григорий и патриарх Неофит.

Празника на Дупница бяха уважили още народният представител от ПП ГЕРБ Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев и зам.областният Радослава Чеканска. Стотици дупничани присъстваха на празничната програма, която продължи с концерти и различни културни мероприятия до късно вечерта.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов