Избрани Новини

Археолог става почетен гражданин на Мелник

Виолета Нешева ще бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Мелник"

Професор Виолета Нешева ще получи огромно признание за изследването на архитектурно-историческия резерват Мелник. На специална церемония в сряда от 14,00 часа в най-малкия ни град тя ще бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Мелник" по повод 45 години от началото на археологическите проучвания в населеното място.

"За мен това е огромна чест. Всеки камък в Мелник е история и археология", твърди археологът. Тя в продължение на десетилетия наистина е преобърнала всяко камъче в архитектурно-историческия резерват. Натъквала се е на стотици интересни находки и обекти.

"Решението за удостояването на професор Нешева с това престижно звание е на общинския съвет, което обаче е напълно заслужено", коментира вр. и. д. кмет на община Сандански Младен Тимчев.

Професор Нешева пък ще изненада с подарък Неврокопския митрополит Серафим. Археологът ще предаде на владиката мощи от древната църква „Св. св. Петър и Павел", които открила при разкопките в най-малкия ни град.

Церемонията в сряда ще даде начало на функцонирането на обновения Исторически музей в курорта, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов