Избрани Новини

Съдят мъж от Гоце Делчев за кражба

Изтеглил 400 лева с чужда дебитна карта

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Румен Ч. от Гоце Делчев, който ще бъде съден за кражба на дебитна карта и изтеглени пари от чужда банкова сметка, съобщи infomreja.bg.

Събрани са достатъчно доказателства, че за 49 минути мъжът успял да обиколи няколко банкомата на различни банки в курорта Банско. Деянието е извършено на 11 януари тази година. При условията на продължавано престъпление и без знанието на банскалията С.К.З., той е използвал негов платежен инструмент - дебитна карта „Maestro“, издадена на 24 октомври 2012 г. от „Уни Кредит Булбанк“ АД.

Неврокопчанинът изтеглил от осем банкомата на различни банки по 50 лева. Общата сума, която прибрал в джоба си, е 400 лева. Собственикът на картата обаче бързо се усетил, че му е открадната и на другия ден от банката са предприети мерки, за да не може да теглят пари от сметката му. За използването на чуждата дебитна карта без съгласието на титуляря законът предвижда наказание „Лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов