Избрани Новини

Атанас Камбитов: Изграждаме спортни площадки с изкуствена настилка в двора на всяко училище

Ще се търси решение на всеки един проблем, свързан с училищата

Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в Благоевград д-р Атанас Камбитов обяви, че има възможност да бъдат изградени спортни площадки с изкуствена настилка в двора на всяко едно училище в общината. Това стана ясно по време на среща с представители на училищните ръководства. На нея бяха обсъдени предложения за подобряване на базата на учебните заведения, както и повишаването на сигурността на учениците. Сред идеите за развитие на училищните бази се коментира и  подмяна на вътрешното осветление, както и поставяне на системи за видеонаблюдение, които да обхващат и периметъра около самите училища.

Д-р Камбитов призова представителите на всяко учебно заведение да направят своите предложения, които ще бъдат разгледани и взети под внимание. „Политиката на Общината през последните четири е насочена към подсигуряване на комфорта и грижата на децата, затова ще търсим решение на всеки един проблем, свързан с училищата“, категоричен беше д-р Камбитов.

Сред приоритетите, заложени в програмата на д-р Камбитов за мандат 2015 – 2019 г., са ремонт и разширяване на съществуващата спортна база в училищата. Ще бъде изградена спортна зала към НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“. Ще бъде направена и спортна зала към междуучилищен център по трудово-политехническо обучение. Предстои разработване на програма и план за действие, насочена към деца в неравностойно положение, деца със специфични образователни потребности. В програмата е залегнала и финансова подкрепа за детски градини и училища, в които се интегрират деца от малцинствен произход.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов