Избрани Новини

Хванали бежанци по намерена детска обувка

На сандалката се натъкнали по време на лов местни ловци

Група бежанци са хванати по намерена детска обувка край кюстендилското гранично селце Уши - на сандалката се натъкнали по време на лов местни ловци, казаха от ловно-рибарското дружество "Елен" в областния град, информира "Труд".

Сигнала до звеното на "Гранична лолиция" подал шефът на дружинката в Уши Петър Петров. Ченгетата бързо се ориентирали и върнали групата, тръгнала закъм Сърбия.

С председателите на всички ловни дружинки в граничните райони е направен инструктаж как да реагират, ако открият или се натъкнат на бежанци по време на лов, каза секретарят на "Елен" Венко Калинчев. Ако ловец установи такава група, той самият няма право да я задържа или да предприема някакви действия, а трябва да сигнализира на Гранична полиция или на участъка на МВР или на тел. 112. По време на излет ловците могат да стрелят само по ясно видима цел, по появил се дивеч, за който се ловува, и да преценяват къде ще отиде и каква ще е траекторията на куршума, поясни Калинчев.

От кметството в Трекляно казаха, че при 5-6 от случаите със задържани бежанци от общината е поискана кола, уазка, за транспортирането им до граничното звено или до Кюстендил, като разходите са за бюджета, каза секретарят Василка Кирилова. Средствата не са възстановени и общината се охарчва, казват от местната управа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)