Избрани Новини

Удължават срока за специалните стипендии в ЮЗУ

Размерът на месечната стипендия за успех е 120 лева, а на специалната- 200 лева

Допълнителни средства за предоставяне на стипендии за успех и специални стипендии за студентите във всички специалности- редовна форма на обучение ще бъдат отпуснати, информират от ЮЗУ "Неофит Рилски". Това решение взе Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като кандидатстването и класирането на студентите ще се извърши съгласно досегашните правила. Срокът на проект „Студентски стипендии“– III фаза е удължен до края на годината.

Онлайн кампанията за кандидатстване започна и всички студенти, които отговарят на изискванията, могат да подават своите документи от днес. Подаването на формуляри за кандидатстване и съпътстващите ги документи от студентите във висшите училища започва на 26 октомври. Подаването на формуляри за кандидатстване през интернет страницата на Проекта от студентите приключва на 12 ноември в 23:59 часа, а подаването на формулярите за кандидатстване и съпътстващите ги документи във висшите училища приключва на 17 ноември в 17:00 часа.

В тази кампания първокурсниците бакалаври и магистри нямат право да кандидатстват. Студентите от всички останали курсове от редовна форма на обучение, които са положили успешно всичките си семестриални изпити до момента и чийто среден успех от предходните два семестъра е не по-нисък от добър 4, могат да участват в класирането. Размерът на месечната стипендия за успех е 120 лева, а на специалната стипендия- 200 лева.          



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов