Избрани Новини

Започва саниране на четири блока в Гоце Делчев

Издадени са необходимите строителни разрешения

Започва работата по санирането на четири блока в гр. Гоце Делчев, които са одобрени по програма "Енергийно обновяване на българските домове 2007 – 2013 г."

Това са блоковете, намиращи се на следните адреси: ул. "Бяло море" 16, ул. "Одрин" 1, ул. "Щип" 4 жилищна кооперация 10 блок 1 вход А и бул. "Гоце Делчев" 32. За тези четири блока са издадени необходимите строителни разрешения и е избрана фирма – изпълнител от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която ще започне работа по санирането. Други четири блока също предстои да бъдат санирани по тази програма, като в момента процедурата е на етап избор на фирма – изпълнител.

По новата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради  вече приключи първият етап и са избрани фирмите, които ще извършат техническото обследване на сградите. Следващите етапи по програмата са изготвяне на обследвания за енергийна ефективност, проектиране, строителство.

За всички 21 сгради в Гоце Делчев, които са с над 36 самостоятелни апартаменти, бяха регистрирани сдружения съгласно изискванията на програмата. Впоследствие бяха подадени заявления за финансиране, сключени договори с общината и тристранни договори с областния управител и Българската банка за развитие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов