Избрани Новини

Полицай-пенсионер осъди ОД на МВР - Кюстендил

Не му изплатили 20 000 лева накуп

Полицай от Кюстендил, пенсионирал се в началото на годината, осъди дирекцията, в която е работил повече от 20 години, информира struma.bg. Антон Григоров предявил против Областна дирекция на МВР - Кюстендил иск за 20 000 лева, представляващи обезщетение в размер на 20 месечни възнаграждения при прекратяване на служебното правоотношение поради придобиване право на пенсия, както и сумата от 250 лева, представляваща обезщетението за забава върху главницата ведно със законната лихва върху сумата до окончателното й изплащане.

По време на делото станало ясно, че Григоров е прослужил в кюстендилската дирекция повече от 20 години, поради което брутната му заплата възлиза на 991.20 лв. и размерът на дължимото обезщетение при пенсиониране е 19 824,00 лв.

От началото на годината от кюстендилската дирекция са се пенсионирали над 20 души, като нито един от тях не е получил дължимите обезщетения, коментираха вече бивши служители на реда.

Повечето от тях вече водят дела срещу ОД на МВР - Кюстендил, като част от тези дела са спечелени и дори има издадени изпълнителни листове срещу полицията, казаха от финансовата служба на полицията.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов