Избрани Новини

Граждани са заставяни да гласуват задължително за референдума

Десетина са жалбите от гласоподаватели и партийни централи, депозирани в ОИК в Благоевград

Десетина са жалбите от гласоподаватели и партийни централи, депозирани в Общинската избирателна комисия в Благоевград, информира председателят Елена Панчева, цитирана от Дарик.
Пред секциите в две училища в града е има плакати на двама от основните претенденти за кметския пост. Веднага след подадения сигнал на място са направили проверка членове на ОИК, които са премахнали агитационните материали.
Оплакване е извършил и благоевградчанин, който е заставен от председателя на 36-та секция в Благоевград задължително да пусне бюлетина и за референдума.
"Има много пропуски в работата на членовете на СИК, в това число и на самите председатели. Явно не са прочели добре Избирателния кодекс. В много от секциите не са били допускани да присъстват представители на политически партии и коалиции", каза Елена Панчева.
Има и жалба от политическа партия, в която се сочи, че са разлепени в нощните часове плакати на един от кандидатите за кмет, но под лика му е поставен номер на коалиция, участваща във вота за общински съветници.
11.9 процента е избирателната активност към 10.00 часа за кмет и общински съветници в Благоевград. Гласувалите са общо 7249 от имащите право на вот  65 617 души.
По-малко са пусналите бюлетина за референдума. 6924 души гласували с отговор на въпроса за електронното гласуване или 7,92 процента от включените в списъците 87 552 души.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов