Избрани Новини

Окончателно: Девет общини в Благоевградско избраха кметове на първи тур

Пет отиват на балотаж

Девет общини в област Благоевград имат избрани кметове, пет отиват на балотаж, информира БНР. Въпреки проблемите с организацията на изборния процес активността за областта е 68%.

Три категорични кметски мандата спечели управляващата партия ГЕРБ. В Благоевград кмет отново е Атанас Камбитов, който събра 55,9 на сто от гласовете. Втори кметски мандат и за Георги Икономов в Банско,  който успя да се пребори с четирима опоненти, сред които и бившия кмет Александър  Краваров. 

Красимир Герчев отново ще управлява Разлог. Кандидатът на ГЕРБ спечели близо 58 % от  гласовете. Владимир Москов от БСП  ще бъде кмет на Гоце Делчев за шести  мандат, Георги Андонов от ГЕРБ загуби за втори път битката с него. ДПС ще управлява в Сатовча и Якоруда с досегашните си кметове. За кметско място се пребори и Реформаторският блок в Струмяни. Там също втори мандат печели Емил  Илиев.

В Сандански, Петрич, Белица и Кресна ГЕРБ отива на втори  тур с реални шансове за кандидатите си.

В Гърмен също ще има  балотаж между досегашния кмет Минка Капитанова и кандидатът на ДПС Ахмед Башев. Тук изборният ден регистрира най-голямо напрежение и най-много нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов