Избрани Новини

Още три блока санират безплатно в Дупница

С тях общият брой става 21

За още три блока в Дупница ще се сключи тристранен договор за безплатно саниране по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Положителна е оценката на Областната управа по предоставената документация за бл. 91, бл. 92 и бл. 93 в жк. "Бистрица". С тях общият брой на жилищните сгради, които ще бъдат санирани в Дупница, става 21.

"С тези три блока на практика ще имаме 100-процентова реализация на абсолютно всички, които са изявили желание. Желание имаше и от бл. 7 и бл. 8 в ж.к. „Яворов” и бл.1 в ж.к  „Дупница”, където обаче проблемът е в самите собственици, тъй като има несъгласни и ако не се разберат, няма как да продължим", уточни изпълняващият длъжността кмет на Дупница Олга Китанова.

"Това означава, че още от следващата седмица започваме работа по новата кампания за осигуряване безплатното финансиране на по-малките жилищни сгради, които ще бъдат финансирани от началото на 2016-а година. Тези 2 месеца ще ни бъдат напълно достатъчни, за да можем да бъдем сред първите 10-ина общини, които ще получат финансиране за тези сгради", заключи Китанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)