Избрани Новини

Горно Осеново остава без достъп до спешна медицинска помощ

Новините

30-10-2015, 11:01

Снимка:

zadupnitsa.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасиха живота на мъж, нажилен от стършели

Пчели нажилиха почти до смърт млада жена

Селото е на около 20 километра от Благоевград, но път до там няма

Жителите на симитлийското село Горно Осеново са оставени без спешна медицинска грижа, съобщава БНТ. Селото е само на около 20 километра от Благоевград, но път до там почти няма. До населеното място линейка не може да се качи, а хората са принудени да вървят километри, ако искат да слязат до съседното село.

Единственият път до Горно Осеново минава през благоевградското село Марулево. До там може да се качи само високопроходима кола и то при хубаво време. Когато вали, пътят е опасен и достъп до хората няма. Местните се страхуват, че като падне сняг, ще останат напълно откъснати от света. Разказаха, че миналата година кола им е доставяла хляб, но вече и тя не идва.

Спаска Войнова: “На 8 километра ходя. На 70 години съм и зорлем се кача.”

Линейка също трудно стига до планинското село. Велика Анастасова разказа, че неотдавна дъщеря й била ухапана от пчели, получила алергична реакция и се наложила спешна медицинска помощ. Линейката обаче не могла да стигне до селото.

Велика Анастасова: “И се наложи мъжът ми, зетят всъщност, да я кара до някъде и линейката я пресрещнаха. Тука не смееш да викнеш и линейка, те не смеят да се качат.”

Спаска Войнова “…Трябва вие да свалите болния в Долно Осеново? Ами, с какво да го свалиш, чедо. С магаре. Ще си умре- така, без да не знам.

Избраният за кмет на Долно Осеново каза, че има изготвен проект, който предвижда изграждането на нов мост по пътя между Долно и Горно Осеново. Докато се чака одобрение на проекта, багер ще разчисти единствения възможен в момента маршрут до селото през съседното Марулево.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов