Избрани Новини

Изложба "Българското културно наследство" откриха в Белица

Дарител на изложбата е д-р Милен Врабевски, председател на Фондация "Българска памет"

Учители и ученици от Гимназия "Никола Й. Вапцаров" в Белица откриха изложба "Българското културно наследство", съобщи infomreja.bg. Тя е подредена на втория етаж в училището и е посветена на Деня на народните будители.

Експозицията отразява политическото развитие и културните достижения на българската държава от епохата на Възраждането до днес.

"Таблата са дело на видни учени, сред които и проф. Пламен Павлов, а фотосите са изработени от Националния исторически музей. Дарител на изложбата е големият приятел на нашата гимназия д-р Милен Врабевски - председател на Фондация "Българска памет", съобщи  директорът на учебното заведение Фанка Къшева.

Подобни изложби д-р Милен Врабевски е дарил на Историческия музей в Белица и на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в града, а през миналата година на училища в Гоце Делчев и Доспат.

"Беше много вълнуващо и емоционално и за учениците, и за нас, учителите. Децата бяха много впечатлени, защото пред тях стоеше един от съвременните будители д-р Врабевски - меценат, благотворител, подкрепящ инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. Той работи изцяло за духовното развитие на децата чрез дарителските акции, които прави неговата фондация", допълни още Фанка Къшева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов