Избрани Новини

Заваляха първите жалби в съда

Искат касиране на изборите от Благоевград, Банско и Струмяни

Първите изборни жалби постъпиха в Административен съд - Благоевград, информира struma.bg. Вчера бяха заведени жалбите на МК „Заедно за община Банско“ и Коалиция „Реформаторски блок” на кандидатите за кметове Александър Краваров и Лазар Захов, които искат касиране на избора за кмет и общински съветници в Банско. В жалбите са изброени изборни нарушения като неправилно отчитане на гласовете, поправки на протоколите и др. Жалба чрез ЦИК срещу решението на ОИК, с което бяха обявени изборните резултати в община Банско за действителни, подаде и кандидатът за кмет от БСП Костадин Дурчов, която обаче е нередовна и оставена без движение на този етап. Изборните резултати за Общински съвет в Струмяни оспорват Борислав Ильов от ПП „Движение 21“ и Борислав Чиликов от МК „Община Струмяни“.

Жалби има и срещу ОИК - Благоевград за проведения вот за Общински съвет от Спас Ненов от ПД “Социалдемократи“ и Георги Иванов от „Реформаторски блок“, които твърдят, че са получили повече преференции в действителност, отколкото са отразените в протоколите на СИК. Изборният резултат оспорва и неуспелият кандидат за кмет в петричкото село Долна Крушица Митко Тилев. Тепърва се очакват да валят още жалби срещу изборните резултати.

Най-рано другата седмица ще се насрочат и първите заседания по изборните дела, заяви председателят на Административен съд - Благоевград Мария Тодорова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)