Избрани Новини

Тръгва VIII кръг от шампионата по затворен маршрут "Писта ДИАМО"

Ще се проведе този уикенд в Серес

Осми кръг от шампионата по затворен маршрут "Писта ДИАМО Серес" ще се проведе съвместно с гръцката федерация по автомобилизъм. Този уикенд на пистата в Серес, Гърция феновете на високите скорости ще наблюдават две пистови надпревари, едната валидна за българския шампионат, а другата - за гръцко първенство.

Организаторите от Спортен клуб "Диамо" и Спортен клуб "Ламас" договориха условия за съвместно провеждане на мероприятията, като програмата е подредена така, че събитието да бъде интересно на зрители и състезатели.

"Щастлив съм, че с екипа ми осъществяваме идеите си и се опитваме да развиваме спорта извън пределите на страната ни. Ще комбинираме две състезания на една писта и очаквам във всички серии оспорвана борба. В петък отивам на пистата за уточняване на последни детайли, а в събота ще посрещнем всички автомобилни състезатели и техните екипи", коментира Георги Стоянов - председател на СК "ДИАМО", цитиран от infomreja.bg.

До момента са подадени 24 български заявки и 29 гръцки. Най-добрите пилоти на България са потвърдили участието си. В серия "Макси" интригата ще бъде между Пламен Камбуров, Константин Маршавелов и Илия Царски, и тримата с автомобили Мицубиши Лансър. В серия "Туринг" шампионът за 2015г. Ангел Григорчев с "Рено Клио" ще оспорва първата позиция със Станислав Паришков "Опел Кадет" и Божидар Георгиев "Опел Кадет". А в серия "Спорт" борбата ще бъде между Димитър Пенчев "Ситроен Саксо", Даниел Ковачев и Огнян Патенов. В сряда ще бъде публикуван пълният списък с участниците.

Писта Серес е най-голямата на Балканите и е с дължина 3,186м, конструирана в съответствие с техническите изисквания за безопастност на Формула 3.

Организатори на проявата СК "ДИАМО", БФАС, СК "ЛАМАС", ОМАЕ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)