Избрани Новини

Липсва знак за включване в магистрала "Струма” при Благоевград

Сигнализацията трябва да се постави при пътен възел Благоевград

Зрители на БНТ 2 сигнализираха, че липсват знак или табела, които да дават указания, че шофьорите, които пътуват по път Е-79 за София и преминават през Благоевград, могат да се включат в новата АМ “Струма” при пътен възел Благоевград. Това удължава маршрута и хората не могат да използват новата магистрала пълноценно.

Семейство Воденичарови пътуват от Банско за София. Те използват магистрала „Струма” за пръв път. Срещнали обаче затруднения докато открият как точно да се качат от Е-79, край Благоевград на новата пътна артерия, защото никъде не видели табела.

Мариян Воденичаров: „Без табели как да знам аз, че този път е направен и мога да го използвам. Нали така“

„Трябва да има табели, разбира се. В нашата държава няма табели навсякъде, ама ще направят“, каза Анастасия.
Може би заради липсата на указателни знак или табела край Благоевград, до Кочериново по новата магистрала срещнахме едва няколко автомобила. Натоварен обаче беше трафикът по път Е-79, който върви успоредно.

„Не ми е удобна магистралата. По стария път минавам“, каза Йордан.

Шофьорите, които пътуват по главен път Е-79 най-често се включват към автомагистрала „Струма” при отбивката за Кочериново, където има и поставена табела.

От Агенция „Пътна инфраструктура” казаха, че в момента се изграждат връзките от пътен възел „Благоевград“ с бъдещия участък от лот 3 на АМ „Струма“. Затова с цел намаляване на трафика в посока София през участъка, както и за осигуряване на безопасността на пътуващите, все още няма поставена информационната табела. От агенцията обещаха, че до началото на следващата седмица обаче ще бъде монтирана.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов