Избрани Новини

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през границата

Установена е организирана престъпна група

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през държавната граница. Това съобщиха от Главна дирекция ’’Гранична полиция’’, цитирани от Фокус. Вчера на територията на София и Петрич е проведена съвместна полицейска операция с участието на служители от ГД ’’Гранична полиция’’, ГД ’’Национална полиция’’, РДГП - Смолян и ГПУ Петрич под ръководството на Специализираната прокуратура.
В хода на работата по досъдебно производство на ГПУ Петрич е установена организирана престъпна група. Тя е била създадена за превеждане през държавната граница на групи и отделни лица.
С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура за 72 часа са задържани и привлечени в качеството на обвиняеми петима мъже: И.Г. и Г.В. от София и Б. А, Т.М. и П.М от Петрич. Те са съпричастни в превеждането през границата с Гърция на избягалите на 30.04.2014 г. от софийския затвор Н. Н. на 48 г. от Перник с прякор ’’Шатката ’’ и гватемалският гражданин Х. М на 49 г. Н.Н. е бил осъден за убийство, а Х. М. – обвиняем за участие във въоръжен грабеж. И в момента двамата се издирват от Интерпол. С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд са извършени претърсване на жилища и автомобили, както и лични обиски на участниците в организираната престъпна група. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, един брой боеприпас, за който е назначена експертиза, метално устройство, наподобяващо заглушител.
Продължава работата по изясняването на престъпната дейност на петимата задържани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов