Избрани Новини

Д-р Атанас Камбитов встъпи в длъжност за втори кметски мандат

Областният управител Бисер Михайлов връчи почетен плакет на градоначалника

Вчера на тържествена церемония в зала „22 септември д-р Атанас Камбитов положи клетва за втори кметски мандат. „Заклевам се да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се водя от интересите на гражданите на община Благоевград, да работя за тяхното благоденствие”, тържествено се закле кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Областният управител Бисер Михайлов връчи  почетен плакет на градоначалника, с пожелание да му напомня винаги за датата 5 ноември 2015 г.

„Изключителна чест и привилегия за мен е да положа клетва за втори път като кмет на Благоевград. Благодаря на всички, които ме подкрепихте, които направихте своя избор и ми давате това право. И ако преди 4 години стоеше въпросът доколко ще се справим, сега очакванията са други - да завършим започнатото. Ако преди 4 години ми казахте „Даваме ти шанс , възможност да направиш това, което мислиш”, сега ми казвате „Вярваме ти, длъжен си да го направиш!” и аз приемам това задължение с напълно осъзната отговорност, с яснота за това, какво ни предстои и със съзнанието да го направим. Приемам избора и като оценка за свършената работа от мен, от екипа, като одобрение на това, което правим и като кредит на доверие да го завършим. Колеги, общински съветници и кметове на села, Благоевград застана зад вас и ви се довери. Изборите свършиха, време е за работа. Хубавото е, че имаме на какво да стъпим, имаме здравата основа. Предишният мандат Общинският съвет и общинска администрация бяха много добър пример за комуникация и за конструктивен диалог и аз съм сигурен , че и сега ще бъде така. Имаме ясните приоритети, ясната визия, имаме конкретни проекти, имаме перфектното взаимодействие с правителството, за което благодаря на премиера Бойко Борисов. Имаме всички предпоставки да работим за каузата Благоевград. Заедно можем да постигнем това, което другите наричат „невъзможно”. Изградихме 33-метров православен кръст над Благоевград, дай Боже, този мандат ще направим и новата църква с Божията помощ.  Ако вярваме - ще успеем. Аз вярвам, че Благоевград има едно добро бъдеще. Нека работим така, че да бъдем причина и част от него. Благоевградчани очакват това, нека оправдаем доверието им. Бъдете здрави и Бог да пази Благоевград!”, завърши словото си д-р Атанас Камбитов.

На първата тържествена сесия освен д-р Атанас Камбитов, кметове на населени места и общински съветници, присъстваха още Негово Високопреосвещенство Неврокопският  митрополит Серафим, депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов, председателят на Общинската избирателна комисия Елена Панчева, представители на общинска и областна администрация, на учебни заведения, институции и граждани. Церемонията започна с химните на Република България и на Европа. Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. Поздрав към присъстващите отправиха Ансамбъл „Пирин” и Биг Бенд-Благоевград.

Временно изпълняващият длъжността кмет Зорница Кралева връчи и символичния ключ на Общината на д-р Камбитов.

„На първо място Ви пожелавам здраве, а оттук нататък всичко, което сте стартирали, да надградите. Вярвам, че ще изпълните всички поети ангажименти за благото на града и гражданите на Община Благоевград. Аз и колегите благодарим, че работим с Вас и ще продължим да Ви подкрепяме”, каза Зорница Кралева.

По време на церемонията беше избран и председател на новия Общински съвет. 25 от общо 41 общински съветници заявиха категоричната си подкрепа за пореден мандат на досегашния председател Радослав Тасков.

 „За мен е чест да бъда избран за председател от първия път, което досега не се случвало в историята на Общински съвет. Благодаря на тези, които ме подкрепиха и повярваха в мен. Нямам никакви съмнения, че ще продължим политиката, която зададохме предходния мандат на диалогичност и партньорство с общинска администрация. Аз се гордея, че през целия изминал мандат ние нямаме нито едно бламирано решение и върнато предложение от кмета. Само когато общински съвет и кмет на община работят и гледат в една посока, резултатите са видими, само тогава можем да кажем, че всички заедно работим за Благоевград. Искам да поздравя кмета д-р Атанас Камбитов за убедителната победа и да му пожелая през втория мандат много здраве, на него и на общинската администрация да запазим този отличен синхрон, който имахме през изминалия мандат и да продължим да надграждаме това, което постигнахме заедно”, каза председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

В края на церемонията кметът д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков бяха поздравени от колеги, съмишленици и граждани. Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим даде личната си благословия на кмета Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, председателя на ОбС Радослав Тасков и други. След края на сесията бе извършено освещаване на кабинета на д-р Атанас Камбитов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов