Избрани Новини

"Нирвана" идва на благоевградска сцена

Представлението е на 12 ноември от 19 часа

Както има книги, които „всеки човек трябва да прочете  на младини, понеже са издържали проверката на времето“, съществуват и театрални постановки, които, поне като българи, не бива да пропускаме. А такъв спектакъл е безспорно „Нирвана“ от К. Илиев - постановка на Стефан Стайчев и сценография на Катя Лозанова.
Един вълнуващ сценичен разказ за последните трагични мигове от краткия брачен живот на Пейо Яворов и Лора Каравелова, в който майсторски се преплитат силна драматургия, дълбок и искрен режисьорски прочит и въздействащо актьорско присъствие - ролите в представлението се интерпретират от прекрасни артисти, каквито са Николай Янев и представителката на най-новото младо попълнение  в трупата на Народния театър „Иван Вазов“ Елен Колева.

Освен безумната любов и силната страст, родила трагичната развръзка в тази история, зрителят може да усети и духът на великия поет Яворов и да си припомни някои от най-любимите си стихове, майсторски преплетени в сценичния разказ.

Представлението е на Драматичен театър - Видин и ще се играе на 12 ноември, четвъртък, от 19 часа в големия салон на ДТ"Н.Вапцаров" - Благоевград.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов