Избрани Новини

Чистят улици и тротоари от дърва и тор в Сатовча

Струпани дърва за огрев препречват пътя на пешеходците

Жители на община Сатовча запретнаха ръкави за ударна уборка на улици и тротоари, за да избегнат солени глоби, съобщава standartnews.com. Те са длъжни да освободят уличните платна и тротоарните площи в населените места до 1 ноември от складираните върху тях дърва за огрев, оборски тор, строителни материали и други вещ, които пречат на нормалното преминаване на хора и автомобили. Ръководството на общината издаде заповед за почистването заради зимното поддържане на пътищата с цел недопускане на катастрофи.

Кметовете на населените места носят отговорност за добрата организация на уборката и за безпроблемното снегопочистване и опесъчаване през зимния сезон. На всеки, който не предприеме действия да си почисти материалите от улици и тротоари, ще му бъде наложено административно наказание – глоба. За контрола по изпълнението на издадената заповед отговаря началникът на полицейския участък Николай Начев. Вече са изпратени предупредителни писма на всички собственици на материали, които затрудняват движението на пешеходци по тротоарите и на техниката за зимно поддържане по улиците.

"Целта ни е да осигурим нормално придвижване на хората и автомобилите. Най-важното е да действаме превантивно и да няма тежки пътни инциденти заради струпани дърва, тор или строителни материали върху пътищата", заяви Арбен Мименов, кмет на община Сатовча.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов