Избрани Новини

Крава намери смъртта си на автомагистрала "Струма”

Животното е вървяло в аварийната лента

Безстопанствена крава успя да стигне до новата автомагистрала „Струма", предизвика катастрофа и намери смъртта си. Пътният инцидент с добичето е станал в събота през нощта край село Мурсалево. Лек автомобил пътувал по шосето, когато се ударил във внезапно изскочилото на шосето животно.

При сблъсъка няма пострадали хора, но кравата е издъхнала. Трупът й лежеше на новата магистрала и на сутринта. Нанесени са материални щети на колата.

От пресцентъра на ОД МВР в Кюстендил потвърдиха за пътното произшествие. "Животното е вървяло в аварийната лента. Няма ранени хора. Произшествието е обслужено от дежурна група на КАТ, не се е стигнало до затваряне на платното и спиране на движението", заявиха от полицейския пресцентър.

Предстои да се изясни как безстопанственото животно се е добрало до магистралата. Шофьори обаче се оплакват, че са ставали свидетели и на други подобни случаи, при които четириноги пресичат новооткритата магистрала и създават предпоставки за тежки катастрофи. Сигурно още не са сложени навсякъде предпазни мрежи, каквото е изискването за пътища от подобна категория, смятат водачи на МПС, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов