Избрани Новини

Премиерът открива плувен басейн в Благоевград

Басейнът е част от новоизграждащия се многофункционален спортен комплекс в квартал „Еленово"

Следващата седмица ще бъде прерязана лентата на закрития плувен басейн с олимпийски размери в Благоевград. На церемонията ще присъства премиерът Бойко Борисов. „Всичко по обекта вече е готово. Говорих с министър-председателя, между вторник и петък другата седмица ще е откриването на спортната придобивка на града. Тогава ще открием и новите два блока, които са санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради", разкри кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Басейнът е част от новоизграждащия се многофункционален спортен комплекс в квартал „Еленово". За модерната му визия гарантира и Българската федерация по плувни спортове. Той ще обслужва хиляди деца, носители на медали за Благоевград и страната, ученици и граждани. В новия модерен басейн ще се провеждат държавни първенства, международни състезания и ще помогне за развитието на туризма.

Спортният комплекс се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано и заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с олимпийски размери, проектът предвижда игрища за футбол, баскетбол, волейбол, два тенис корта, ще се обособи и паркинг, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов