Избрани Новини

Фолклорен ансамбъл "Приморско” гостува в Сандански

Ансамбълът има 15-годишен път на развитие

Тази вечер от 18:00 часа в големия салон на Дома на културата в гр. Сандански ще се проведе концерт-спектакъл на фолклорен ансамбъл „Приморско”.

Ансамбълът има 15-годишен път на развитие. През него са преминали над 100 човека – певци, танцьори, музиканти. Репертоарът, който наброява над 150 песни и над 50 танца, е свързан основно със странджанския фолклор, но с голям успех се интерпретират песни, танци, ансамблови постановки от всички фолклорни области на България.

Въпреки, че ансамбълът е самодеен, изпълненията са винаги ярки, контрастни, пленяващи с красотата си , винаги на много високо художествено ниво. Това високо качество, красота и техника са постигнати с много труд и себеотдаване както на ръководителя на ансамбъла Христо Йорданов, така и на певците, танцьорите, музикантите.

Ансамбъл „Приморско” е лауреат на международни фестивали в България, Гърция, Русия, Словакия, Чехия, Италия, Полша. Два пъти е получавал отличия от фестивали на ЦИОФФ – България.

Ансамбълът е представително звено на културния живот на Община Приморско, отличаващ се с неповторим национален колорит и богата творческа дейност. Вхоът е свободен.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов