Избрани Новини

Овчарят тото милионер: Ударих джакпота и възкръснах за роднините

Здравко Траянов от петричкото село Първомай: парите са за старини

Овчарят-милионер Здравко Траянов от петричкото село Първомай сподели, че след като ударил джакпота от тотото и спечелил 1.6 милиона лева, той възкръснал за роднините. Преди никой не се сещал за него, дори и собствените му деца, а сега всички го търсели за пари и жилища. Овчарят обаче е категоричен: парите са за старини и няма да ги дава на никой. Това разказа самият той по Нова тв.

Мъжът твърди, че печалбата е плод на дългогодишни усилия. 35 години овчарят играел с едни и същи числа. Миналата година със същите числа печели голяма сума, но изгубил фиша. 460 000 лева. "Цяла седмица треперих след това", спомня си Здравко.

Здравко никога не е имал свой дом и живее в къщата на своя племенник. Разведен е и има две пораснали вече деца. Преди време става овчарят на селото, а доскоро бил забравен от своите роднини. „Събудиха се от съня и се сетиха, че имат баща. Разбрах, че имам братовчеди роднини. До сега никой не се сещаше за мен. Искат пари. Жилища за тоя, за оня. Добре де, при това положение аз кой съм. Аз възкръснах от гроба. Излязах от гроба”, казва Здравко.

Първите пари Здравко ще получи в края на месеца, а до тогава той се черпи с домашна ракия. След това той размишлява: „Парата е к**ва. Днеска е в моя джоб, утре е в твоя”. „От тази кожа не мога да изляза и да вляза в друга кожа. Аз съм си същият”, категоричен е Здравко. Като вземе парите, овчарят планира да си построи собствен дом и да си намери сродна душа.

В селото всички говорят за Здравко, но не за овчаря, а за милионера. Преди всичките в селото го подминавали, бил незабележим. Но сега вече не е овчарят Здравко, а господин Траянов. Завиждали му и всеки му искал пари. Здравко е категоричен, че повече никога няма да работи, а спечелените от тотото пари са за старини.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)