Избрани Новини

Светлин Абаджиев откри самостоятелна изложба в Народното събрание

Непосредствено след откриването няколко от картините на благоевградския художник бяха откупени

Депутати от различни политически партии, юристи, финансисти се събраха във фоайето на Клуба на народния представител в Народното събрание за откриването на самостоятелната изложба на благоевградския художник д-р Светлин Абаджиев, съобщи infomreja.bg.

През март творецът получи покана да покаже творбите си в Народното събрание от депутати от Реформаторския блок, затова и секретарят на парламентарната им група Димитър Делчев откри експозицията, а Людмил Веселинов, член на Управителния съвет на НДК, представи автора.

Да поздравят художника с чаша вино и да се насладят на творчеството му дойдоха Владимир Манолов, оглавяващ отдел „Протокол“ в Народното събрание, депутатите Даниела Савеклиева и Корнелия Нинова, зам.областният управител на Благоевград Анна Бистричка с дъщеря си, бившият вицепремиер и министър Николай Василев, проф. Огнян Герджиков, съдия Гергана Коюмджиева от Окръжен съд - Перник, бившата зам.кметица на Благоевград Христина Попова, адвокат Марина Дикова, Пирин Соколов - регионален директор на Агенция по вписванията - София и др.

Непосредствено след откриването до няколко от картините се появиха жълти лепенки, знак за заявка за откупка, а изложбата ще остане в Народното събрание в продължение на две седмици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов