Избрани Новини

Новите кметове в Гоце Делчев, Сатовча и Хаджидимово днес полагат клетва

Тържественото заседание в Гоце Делчев е насрочено за 10 часа

Новоизбраните кметове и общински съветници от общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча днес полагат клетва. 

Тържественото заседание в Гоце Делчев е насрочено за 10 часа и то ще бъде проведено в заседателната зала на Общинския съвет. То ще започне с приветствие от губернатора Бисер Михайлов, след което председателят на ОИК Мартин Бусаров ще обяви изборните резултати. След полагането на клетва на кмета Владимир Москов, кметовете по населени места и общинските съветници, ще започне и същинската работа на новия парламент.

Заседанието ще бъде водено от най-възрастния общински съветник д-р Елена Аврамова, общински председател на ДСБ. Тя бе общински съветник и в предходния парламент.

Малко по-късно днес при същия дневен ред ще положат клетва кметът на община Сатовча Арбен Мименов и градоначалникът на община Хаджидимово Людмил Терзиев заедно с избраните кметове на населени места и общински съветници. Първото заседание в Сатовча ще бъде водено от Зайра Ибишева, а в Хаджидимово от Мехмед Имамов.

Първото заседание в Гърмен и полагането на клетвата на кмета Минка Капитанова и новоизбраните кметове на населени места и общински съветници е насрочено за късмет на фаталния петък 13-и от 13 часа в залата на читалището, което ще бъде водено от най-възрастния общински съветник Росен Соленков от групата на ГЕРБ.

На първите заседания ще бъдат избрани четиримата председатели на новите парламенти в общините Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. За председатели в Гоце Делчев и в Хаджидимово, според предварителна информация, се очаква да бъдат избрани досегашните шефове Ангел Гераксиев и Мехмед Имамов, съобщава infomreja.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов