Избрани Новини

Съдът отказа броене на бюлетини за кмет на Банско

Показания в Административен съд дават допуснати за разпит свидетели

Всички бюлетини - действителни и недействителни, от вота на 25 октомври, пуснати за избор на кмет в Банско, няма да бъдат повторно броени от магистратите в Благоевград, предаде Дарик.

Председателят на Административния съд Мария Тодорова, която е докладчик по делото, не уважи искането на жалбоподателите, оспорващи изборните резултати.

В рамките на образуваното производство за касиране на вота, ще бъдат ревизирани всички протоколи на секционните комисии в община Банско, както и този, съставен от Общинската избирателна комисия в града.

Страните, непризнаващи изборния резултат - бившият градоначалник Александър Краваров, централата на Реформаторски блок, БСП и още няколко формации, участвали в надпреварата за местна власт, твърдят пред съда, че процесът по гласуване е бил опорочен в самия ден на вота, а и преди това е имало натиск.

В някои от секциите не са допуснати местни жители да упражнят конституционното си право.

Пред съда бяха посочени като драстични секции номер 9 - в ромската махала и СИК 13, която е в село Добринище.

И към този момент показания в Административен съд дават допуснати за разпит свидетели, част от които са председател и членове на СИК, както и редови граждани.

По делото бе назначена съдебно-графологична експертиза, която да докаже дали са извършвани поправки в протоколите, както и автентичността на поставените подписи на председателите и членовете на СИК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов