Избрани Новини

"Актавис" спечели наградата "Златно сърце”

Получи я за проекта си "Футболна Академия“ и участието на децата от Дупница на "Готя къп“

"Актавис" стана победител в Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady – „Златно сърце” в категорията „Спортни каузи“, информира zadupnitsa.com. Компанията получи награда „Златно сърце“ за проекта си „Футболна Академия“. Както знаете, в рамките на три години "Актавис" беше основен спонсор на представителния футболен клуб "Марек" - Дупница. Наред с помощта към първия отбор, "Актавис" активно подпомагаше и детско-юношеската школа в града. Компанията подкрепяше финансово участието на децата на "Марек" и техните треньори в неофициалното световно първенство по футбол за деца и младежи "Готя къп", което се провежда ежегодно в Швеция. Децата на "Марек" два пъти представиха България по време на церемонията по официалното откриване на турнира, което беше изключителна чест и гордост за тях.

Наградата беше връчена снощи на специална церемония в хотел "Хилтън" от Найден Тодоров, президент на Асоциацията на спортните журналисти в България, който каза „Ако можем да кажем, че в момента българският футбол боледува, то кой друг, ако не "Актавис", могат да предложат най-доброто лекарство за това".

От името на А"ктавис" наградата прие Радослава Ганозова. „Ако можехте да видите очите на децата, когато кацнаха на летището в Швеция за световното първенство по футбол за деца и младежи "Готя къп", ще разберете защо продължаваме да ги подкрепяме. Нека да направим така, че децата да има къде да тренират“, каза тя при връчването на наградата. На церемонията присъстваха над 130 официални лица, политици, дипломати, представители на бизнеса,  неправителствени и частни институции и фондации. Бяха присъдени награди в 11 категории за различни обществено значими каузи и социални проекти, инициирани, реализирани или подкрепени от компании, неправителствени организации и институции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов