Избрани Новини

Сдружение "SOS-ПТП“ проведе среща по актуални теми в Благоевград

Дискутираха се теми, като пътната безопасност и превенцията на катастрофи

В Благоевград се състоя разговор-беседа на тема: Войната по пътищата – тежък социален и икономически проблем за държавата, предаде радио ‘‘Фокус’’. Беседата е част от предстоящата информационна кампания на Сдружение „SOS-ПТП“ за гр. Благоевград. На срещата се дискутираха актуални теми, като пътната безопасност, превенцията на ПТП и тежките последици от войната по пътищата в България, основните причини, които водят до пътните инциденти, правата на пострадалите след катастрофи, сроковете и изискванията, които трябва да изпълнят пострадалите, за да предявят претенции пред застраховател и други.
Координаторът на Сдружение „SOS-ПТП“ за Югозападна България - Мариела Китова допълни, че за едно десетилетие, в периода 2000-2010 година, по пътищата в страната, в резултат на ПТП са загубили живота си 10 627 граждани, а 98 770 са получили специализирана медицинска помощ след сериозни наранявания. Китова уточни, че голяма част от ранените са останали със сериозни увреждания за цял живот. Тя добави още, че освен физически увреждания, пострадалите често имат и психически проблеми след инцидент.

"Безопасността на пътя е наша обща споделена отговорност и всеки човек трябва да положи усилие, за да може всички заедно да допринесем за по-добрата и по-безопасна среда за всички нас“, заключи Китова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов