Избрани Новини

Електромобилните ентусиасти Pilgreens са в България

Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни

Трима младежи, избрали за име на организацията си Pilgreens (Зелените пилигрими), от вчера са в София като част от 120-дневно пътуване с напълно електрическа малка количка от Тайланд до Франция, информира bgpolitika.com. Партньор за българската част на уникалното им начинание е Българската асоциация "Електрически превозни средства (БАЕПС).

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, училището по мениджмънт в Tулуза, Франция. Двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка. Количката е проектирана в Холандия, а произведена във фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се със до 70 км в час, може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Целта им е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни, като една от тях е България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Карен, Реми и Лудвиг ще участват в нея и ще споделят впечатленията си от електромобилното си пътуване през Азия и Европа.

Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата. В лицето на БАЕПС те срещат партньор и единомишленик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов