Избрани Новини

Правят нов път за туристите преди зимния сезон в Разлог

Мисия Разлог

10-11-2015, 14:37

Снимка:

panoramio.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраниха автомобилите по пътя за хижа “Вихрен”

Пазят с полиция горите край Разлог

За нас туризмът е приоритет, сподели кметът Герчев

Основен ремонт направи община Разлог на пътя от града до курортната местност Бетоловото, съобщава standartnews.com. В навечерието на новия зимен сезон до хотелите под Пирин планина се пътува по модерно шосе, което улеснява достъпът на гостите до местата, където са настанени. В района се намира и и модерен голф комплекс. Изградена бе велоалея, зелена ивица с напоителна система, тротоари, канавки. Това значително улеснява туристите в тяхното придвижване.

"За нас туризмът е приоритет. Затова ремонтът на този път бе от особено значение. Вече са история неравностите по шосето. Все повече велосипедисти се възползват от алеята и карат колела там. По-добри условия за придвижване означава повече туристи и повече приходи за местната общност", заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Той увери, че и в следващия програмен период 2014-2020 г. подобряването на качеството на живот в общината чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура ще продължи. Целта е да се подобри достъпът до основни услуги за населението, повишаване на икономическата активност и стимулиране устойчивото развитие на общината.

"Подобряването на общинската инфраструктура води до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма, както и до създаване на алтернативни възможности за заетост на населението", уверява градоначалникът на Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)