Избрани Новини

Напусна ни писателят Кирил Павлов

Той е автор на около 30 книги

Напусна ни писателят Кирил Павлов (1.03.1936-10.11.2015) . На широката общественост в родната Горна Джумая (дн. Благоевград) е известен като активен общественик (музикант, оперетен певец, режисьор, актьор и писател). Неговите ученически години минават в ПГ „Кирил и Методий” (бивша Солунска) и в съставите на читалище "Н.Вапцаров". Участвал е в редица постановки на театъра и на оперетата.

Писателят Кирил Павлов е между личностите, които определят културния облик на Благоевград през последните две десетилетия. Само за около 15 години той написа и издаде към 30 книги, 8 от които са посветени на борбата с наркоманията. Много силни са творбите, свързани с историческото минало на Малешевската планина. Емблематична ще остане книгата му „Шепотът на малешевските явори“. Носител е на няколко литературни награди.

Кирил Павлов се наложи като един най-четените благоевградски автори. На регионалната и на читалищната библиотека той е дарил повече от 200 книги.

Кирил Павлов е един от първите участници в литературния кръжок към НЧ „Никола Вапцаров-1866“. С удоволствие участваше в проявите на Литературния салон „Огнище“ и на Творческо обединение „ХХІ век“ към тази будна институция.

За многостранните му изяви Кирил Павлов е награден с орден „Червено знаме на труда”. Той е и Отличник на Министерството на хранително-вкусовата промишленост.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов