Избрани Новини

Кметът Камбитов глобява за непочистени агитационни материали

Това са 10 партии и коалиции

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще санкционира 10 партии и коалиции за непремахнати агитационни материали, както и за разлепени извън регламентираните за това места. Законоустановеният срок за почистване на плакатите от участвалите в изборите  за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум изтече на 1.11.2015 г.

Партиите и коалициите, които не са спазили заповедта на кмета  са „Коалиция за Благоевград“, ПП ГЕРБ,  ПП „БСП“, Реформаторски блок, ПП „Глас народен“, ПП „Зелена партия“, Коалиция „ЕКИП“, коалиция „Заедно за Благоевград“, ПП „Социалистическа партия „Български път“ и ПП „Движение 21“. Санкцията, която ще бъде наложена за нарушение на заповедта, е в размер 1000 лева.

По заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е назначена комисия, която да опише и документира всяко едно нарушение и точното му местоположение в рамките на общината. Именно на базата на резултатите от проверката всяка от партиите и коалициите ще бъде  санкционирана в най-кратки срокове.

Преди изборите за общински съветници и за кметове в Благоевград бяха определени  шест места за поставяне на агитационни материали - афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред зала "22 септември", на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, върху подпорната стена на ул."Шар планина" до сградата на ОДБХ, подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул."Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско" и подпорните колони на мостовете. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов