Избрани Новини

МОСВ: Нивата на реките остават без съществени изменения

През следващите два дни водните нива в целия водосбор ще продължат да се понижават

Нивата на реките остават без съществени изменения, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), цитирани от Фокус. Без валежи ще са почивните дни. През изминалото денонощие (от 8:00 часа на 12 ноември до 8:00 часа на 13ноември) нивата на реките в по-голямата част от старана са останали без промяна или са се понижавали. Отчетени са повишения на отделни измервателни станции. Протичащите водни количества в по-голяма част от страната са около праговете за ниски и средни води. Водните количества в горното течение на реките Искър, Вит (Дунавски басейн), р. Струма (Западнобеломорски Басейн) са около праговете за екстремно ниски води, а в долното течение на р. Огоста (Дунавски басейн) и р. Сазлийка при гр. Гълъбово - около прага за високи води.
Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ са: В Западнобеломорски басейн колебанията на речните нива са в рамките на -6 до +5 см.
На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН:
В Западнобеломорския басейн днес и през следващите два дни се очаква водните нива в целия водосбор да продължат плавно да се понижават.
В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.
За повече информация: http://hydro.bg/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов