Избрани Новини

Американският университет - лидер в направление "Администрация и управление"

Това е единственото направление, в което начело е частно висше училище

В тазгодишната рейтингова система на висшите училища в България Американският университет в Благоевград заема първо място в професионалното направление „Администрация и управление”, сочат данните от класацията на Министерството на образованието. Това е и единственото направление, в което начело е частно висше училище.
По същото направление Югозападният университет „Неофит Рилски” заема 11-то място, а Колежът по туризъм в областния център - 15-то.
Американският университет заема престижното 2-ро място в професионалните сфери „Икономика", „Информатика”, „Обществени комуникации и информационни науки” и „Политически науки”.
Югозападният университет в Благоевград влиза в челната тройка при „Театралното и филмово изкуство”, „Туризъм”, „Философия”, „Филология”, „Социални дейности” и „Химически науки”. За сравнение, през 2014 г. учебното заведение заема съответно 5-то и 4-то място в направленията „Туризъм” и „Химически науки”. В професионалните направления „Икономика” и „Право” тази година университетът пада с една позиция надолу в класацията спрямо миналата година - съответно до 9-то и 4-то място, съобщи Дарик.
Рейтинговата система на висшите училища е интернет платформа, която подпомага кандидат-студентите в избора им на специалност и висше училище, в което да се обучават, а  класацията обхваща 51 висши училища в страната.
Учебните заведения са оценявани в общо 52 професионални направления на базата на различни показатели като учебен процес, научни изследвания, престиж,  реализация на завършилите студенти и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов