Избрани Новини

Вече има табели на АМ “Струма” край Благоевград

Поставени са на главен път Е-79

Поставиха две указателни табели на главен път Е-79 в района на Благоевград в посока София, за включване в новата магистрала „Струма”.

Три седмици след пускането на ЛОТ 2  от  Автомагистрала „Струма” шофьорите вече могат да разчитат на указателните табели, за да се включат в аутобана.  Преди това дори и на пътуващите редовно им се случвало да пропуснат разклонението край Благоевград и да удължат пътя си.

Деян: “Първия път, още когато я пуснаха, карахме до Дупница и там се качихме чак, защото просто нямаше табела, не се знаеше, след това от колеги разбрах, че от тук може да се качва“.

Много от шофьорите предпочитат в посока София да продължат да се движат по трасето на път Е-79 и да се включат в магистралата от пътен възел Бараково – Рилски Манастир, вместо от този край Благоевград.

Указателните табели обаче не са в помощ на всички шофьори. Докато снимаше, екипът на БНТ  видя редица нарушения. Оказа се, че водачите предпочитат да направя рискова маневра, за да се включат в аутобана, вместо да поемат по обиколния път.

"Нормално е все пак по магистралата друго се кара", каза шофьор.

От КАТ пътна полиция  съветват шофьорите да бъдат внимателни и да  следват указателните табели и знаци за да не създават предпоставки за  пътни инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)