Избрани Новини

Кои са най-проблемните пътни участъци в Благоевград?

Класация определи пет рискови улици в града

Тази седмица в рубриката ТОП 5 БНТ попита кои са най-проблемните пътни участъци в Благоевград.

На пето място в класацията за най-проблемни пътни участъци в Благоевград зрителите нареждат улица „Прилеп”. Тя е осеяна с дупки и неравности, а от месеци една част от нея е покрита с камъни. Липсата на асфалт пък нарежда улица „Коста Босилков” на четвърта позиция. Макар да е в близост до центъра на града, отсечката никога не е била асфалтирана. Подобна е гледката и в района на улиците „Роден край” и „Ветрен”, където в продължение на километри има само кал и камъни. Улиците не са оформени, липсват и тротоари, заради което се нареждат на трето място в класацията.

Втората позиция е за улица „Цар Шишман”. Тя се намира в центъра на града, заради което е една от най-използваните. Паркираните отстрани коли обаче сериозно затрудняват шофьорите, които едва успяват да се разминават.

На първо място тази седмица в класацията за най-проблемни пътни участъци зрителите на БНТ класират кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Джеймс Баучер”. Това е кръстовището с най-натоварен трафик в Благоевград. На шофьорите им се налага да изчакват дълго време на светофарите, като често дори някои преминават на червено, а в района често стават и инциденти с пешеходци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов