Избрани Новини

Проверяват заведенията преди празниците в Благоевградско

Ще се следи най-вече за създадената организация за пожарна безопасност

Засилени проверки ще се извършват на ресторанти, механи и нощни клубове от пожарната служба в страната. Ще се следи най-вече за създадената организация за пожарна безопасност и осигуряването на условия за успешна евакуация при евентуален проблем. Проверките са във връзка с предстоящите Студентски празник, Коледа и Нова година, когато заведенията са най-посещавани.

За ресторантите, които работят отскоро, не е трудно да изпълнят изискванията. Проблеми обаче срещат тези, които са от дълго време. Най-често те не могат да осигурят втори изход.

“Примерно, да речем, трябва да е 1,10 вратата, която е за евакуационен изход, нашата, примерно, е 95, защото е между две шайби, да речем на самата сграда, и съответно това не може да е авариен изход”, каза Васил Димитров, собственик на заведения.

Струпани материали пред някои от изходите, неработещо евакуационно осветление и недостатъчен брой пожарогасители са сред най-честите нарушения, които откриват от пожарната служба в Благоевград.

“В голяма част от случаите влизането в такива обекти се реализира от един изход и ако не се погледне къде се намират останалите, е възможно в случай на реална ситуация на пожар хората да започнат да бягат само в една посока”, обясни пожарникарят Кирил Бойчев.

Проверките на заведенията ще продължат и след празниците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов