Избрани Новини

Условна присъда и глоба за кражба на ток получи пенсионер

Манипулации на електромерите бяха установени в Дупница и Кюстендил

Пенсионер от Бобов дол получи 3-годишна условна присъда и глоба в размер на 500 лв., след като срещу него беше повдигнато обвинение за кражба на ел.енергия, съобщи infomreja.bg. Решението за това взе състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Ели Скоклева.

В документите по делото се посочва, че в началото на месец юли 2014 г. в Бобов дол възрастният мъж е манипулирал електромера към дома си, премахнал е пломбата на уреда и допълнително е поставил друг проводник. С това си деяние той е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Престъплението е по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Отделно от това Районният съд в Дупница реши възрастният мъж да заплати и разноските по делото в размер на 60 лв. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.

Подобни манипулации на електромерите бяха установени в Дупница и Кюстендил. Нарушителите бяха предимно от ромски произход, които на практика няма как да платят сметките си или наложена глоба от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов