Избрани Новини

Пуснаха общинар с парична гаранция колкото взетия подкуп

Чиновникът от Община Петрич Димитър Минчев плати 3000 лева

Пуснаха на свобода срещу 3000 лева парична гаранция задържания с подкуп чиновник от община Петрич Димитър Минчев. Това реши Окръжен съд – Благоевград в петък. Любопитното е, че експертът по незаконното строителство в отдел „Архитектурно-строителен контрол" поиска същата сума от петричанин и бе арестуван във вторник с белязани пари при специализирана акция на полицията в южния град, на метри от сградата на кметството.

Минчев поискал предния ден 3 хиляди лева от петрички бизнесмен с обещанието да му помогне при узаконяването на незаконен обект – да му издаде удостоверение за търпимост. Изнудваният мъж обаче подал сигнал в полицията и там белязали парите, които чиновникът поискал като подкуп. Щом специалистът взел плика с парите, на ръцете му щракнали белезници. Минчев продължава да твърди,че сумата не била за него, а за главния архитект на общината.

Прокуратурата поиска за него най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража", но съдът определи парична гаранция. Решението може да се протестира и обжалва на по-горна инстанция. 47-г. експерт може да получи наказание „Лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева".

Обвиненият общински служител е назначен в общината през 2011 година. Преди това работел в частна фирма като строителен техник, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов