Избрани Новини

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ събира благоевградчани в Храма на Мелпомена

Тя ще се проведе днес от 10:30 до 22:30

Драматичен театър „Н.Вапцаров” Благоевград се присъединява към НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2015, част от платформата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, която ще се проведе днес от 10:30ч. до 22:30ч.

За поредна година благоевградчани ще имат възможността да прекарат цял ден в Храма на Мелпомена. Екипът на театъра е подготвил богата програма за НОЩТА, която разбира се, не пропуска и детската аудитория. На 21-ви ноември, малко необичайно, нощта ще трае цял ден. В 10:30ч. отваря врати Театрално ателие „Малка нощ”. Децата ще са творците в театъра и ще могат да изберат дали да са част от постановъчния екип или от актьорския. Сцената е построена във фоайето на Голяма сцена – ще изработим декорите, костюмите, ще учим текст и репетираме, а след това започва представлението – едно истински детско представление и всички са поканени.

В 11:30ч. поздрав към децата и в чест на Денят на християнското семейство ще гледаме музикалната приказка „Принцесата и свинарят”. Текстът на Панчо Панчев разказва за истински ценните неща в живота - ароматът на цветето, песента на славея, топлината на любовта, които успяват да променят една разглезената принцеса и тя се влюбва.

По традиция студентите от 4-ти курс „Актьорско майсторство“ на Югозападен университет „Неофит Рилски“ представят дипломните си спектакли в рамките на програмата „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ”. Тази година последният клас на покойния Венцислав Кисьов излиза на камерна сцена с „Кастинг” от Александър Галин /17:00ч. Камерна сцена/. Режисьор е Милена Анева, която споделя за своя труд следното: „С пиесата „Кастинг” се опитвам да разкажа една приказка за надеждата и любовта. Приказка за надеждата, защото героите бленуват всеки по свой начин, по-добрия си живот. А приказка за любовта, защото без любов тази надежда е невъзможно да се случи.

За тези сериозни неща разказваме през усмивката на младостта заедно със студентите от 4-ти курс „Актьорско майсторство“ в ЮЗУ.”

В 19:00ч. отново ще е „ЖЕНСКО ЦАРСТВО”. Едно представление, което зрителят може да тълкува по много начини, а финалът, по думите на режисьора, е предупреждение – смехът е задължителен.

Комедията на Стефан Костов радва Благоевград и района вече втори месец, успехът на спектакъла е огромен, а това ще е първото му съботно представление, провокирано от големият зрителски интерес.

НОЩТА ще завърши с черната комедия „Умирай лесно!?” от Мате Матишич. Игор Дамянов и Иван Тодоров ще разкажат как се умира лесно.

От самата премиера представлението се играе в необичайни часове – и този път е така.     В 21:00 часа, на камерна сцена, Цинцо и Маринко, „УМИРАЙ ЛЕСНО!?”. Човек го заболява сърцето и си мисли: "Господи, каква трагедия!", Игор и Иван разплакват и разсмиват едновременно публиката, в образите на двама гастарбайтери в Мюнхен, запътили се към родината, но, уви, без документи?!

Представление за най-абсурдните и най-човешките реакции.

За няколко часа градът да стане една голяма театрална сцена, като предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов