Избрани Новини

Община Благоевград и ОФК "Пирин” казват "Не на трафика на хора”

"Орлетата" ще ритат тази неделя с тениски с лого на кампанията

Община Благоевград, Местната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с ОФК „Пирин”, БД „Спорни имоти” и Фондация „Кампания А21” си партнират в обща кауза, с която казват „Не на трафика на хора”.  В първата от редица инициативи, ОФК „Пирин” ще излезе на стадион „Христо Ботев” тази неделя в срещата с ОФК „Левски” със специално изработени тениски, които носят логото на кампанията. Инициативата е подкрепена и от Български футболен съюз. Кампанията има за цел да информира обществеността и да допринесе за намаляване на жертвите на едно от най-страшните престъпления на 21 век, а именно трафикът на хора.

Над 27 млн. души са жертвите на трафик по света днес. Това е най-големият брой роби в човешката история, като 80 % от тях са жени и деца. България е на второ място сред страните в Европа, които са обект на престъпната дейност. За превенция на трафика на хора, подаване на сигнал, ако сте свидетели, пострадали или имате допир с това престъпление, е създадена и гореща телефонна линия. Тя е напълно безплатна за всички стационарни и мобилни мрежи в рамките на България и европейските страни, която е денонощна и анонимна. За телефон 0800 20 100 отговаря фондация „Камния А21”, която е глобална неправителствена организация и напълно подкрепя инициативата на Местната комисия за борба с трафика на хора и Община Благоевград в борба с този акт на насилие.

Подробности за самата кампания, нейното организиране и продължаване ще бъдат дадени на специална пресконференция, която ще се проведе днес, от 13.00 часа на стадион „Христо Ботев”. На нея ще присъстват управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов, секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева и управителят на общинското звено „Спортни имоти” Валери Миков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов