Избрани Новини

Бедни и психично болни изоставят децата си в Кюстендилско

Броят на бедстващите семейства, които не могат да се грижат за децата си, постоянно нараства

По 6 случая на изоставени деца се е наложило да се намеси социалната служба в Кюстендилско. Данните са за последните няколко седмици, като броят на бедстващите семейства, които не могат да се грижат за децата си, постоянно нараства, признават експерти.

Последният случай е от началото на тази седмица, когато 8-годишно момиченце принудително е настанено в приемно семейство.

"Нямаме друг изход. Бащата на детето е починал, а майката има психични проблеми. Тя обаче отрича и категорично отказва да се лекува. Отделно от това няма и постоянен доход“, коментираха социални работници от Кюстендил.

При друг фрапантен случай пък родители изоставили детето си на бабите и дядовците. Заради преклонната им възраст обаче се наложило детето отново да бъде изведено от семейната среда.

„Ако родителите докажат, че могат да се грижат за децата си, тогава те биват връщани обратно при тях. Лошото е, че не говорим за деца от ромски произход. Нещо повече - в последно време изоставените ромчета стават все по-малко", коментираха още от социалната служба в Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов