Избрани Новини

Кметът д-р Атанас Камбитов представи новите зам.-кметове на община Благоевград

Беше приет на първо четене Етичен кодекс на общинския съвет

На редовно заседание на Общинскис съвет днес бе гласувано предложение относно изменение на общата численост и структура на общинска администрация в Община Благоевград. По предложение на кмета д-р Атанас Камбитов и с решение на общинските съветници броят на заместник-кметовете в община Благоевград беше увеличен от трима на четирима. Заместник-кметовете, които ще работят в настоящия мандатя са Христина Шопова - зам.кмет по култура и хуманитарни дейности, Иво Николов - зам.кмет по икономика и финанси, Янко Янков зам.кмет по строителство и сигурност, както и Зорница Кралева, която и до момента изпълнява успешно длъжността зам.кмет по европейските проекти и програми.

„Пред нас стоят много задачи и предизвикателства. През следващата година със сигурност ще има стратегия и  план за действие в областта на културата и хуманитарните дейности“, каза Христина Шопова, след като бе официално представена като зам.кмет.

Янко Янков, който от тук нататък ще отговаря за ресор строителство, определи програмата на Общината като много амбициозна. „Знаем, че Благоевград е лидер в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, надявам се да запазим тази позиция и за в бъдеще.

От своя страна Иво Николов пое ангажимент политиката на Община Благоевград да продължи в посока приходите от местни данъци и такси да бъдат разходвани ефективно и това да бъде усетено от всеки един гражданин.

По време на редовното заседание на общински съвет беше приет на първо четене Етичен кодекс на общинския съвет, както и Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Трима нови съветници също положиха клетва, след като местата бяха освободени от техни колеги. В дневния ред беше залегнало и предложение относно избиране на нов състав на Местната комисия към Община Благоевград от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове и Правилник за прилагане на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков призова днешното заседание да започне с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Париж.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов