Избрани Новини

Деца и възрастни с увреждания твориха заедно със студенти

Предстои учредяване на клуб на студенти-доброволци в ЮЗУ

С общи усилия на декана на Факултета по педагогика, студенти от специалност "Социална педагогика" 4-ти курс и преподаватели от факултета беше организирано импровизираното ателие, в което се включиха деца от Защитено жилище и възрастни, ползващи услугите на Дневен център за възрастни с увреждания "Зорница" . По време на работата в ателието бяха изработени декорирани вази, поздравителни картички, направиха снежни човеци от подръчни материали, макети и др. С направените предмети беше организирана импровизирана изложба.

Студентът от специалност "Социалната педагогика" Богомила Венциславова поздрави участниците със свой стих, посветен на деня на толерантността.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев, ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова, д-р Ковачка и преподаватели от факултета обсъдиха възможности за сътрудничество между комплекса и факултета. Във факултета предстои учредяване на клуб на студенти-доброволци, които са мотивирани да подпомагат дейността на педагогически и социални институции.

Ателието завърши със засаждане на дърво на толерантността, на което символично бяха закачени послания за толерантност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)