Избрани Новини

Кметът Бръчков уволни секретаря на община Петрич Туфчо Сандъкчиев

Уволни и главния архитект Борил Божиков

Уволниха секретаря на община Петрич Туфчо Сандъкчиев и главния архитект на общината Борил Божиков, информира в."Вяра". Рокадата е станала с решение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Божиков изхвърча заради решение на Комисията за установяване на конфликт на интереси от 2013 г. за сигнали за конфликт на интереси. Сандъкчиев пък отдавна бил изчерпал общественото доверие като държавен служител, заяви кметът Димитър Бръчков. Кметът допълни, че хората приемат Туфчо като неотделима част от предишното 16-годишно общинско управление, което той определи като „порочно“. „Туфчо Сандъкчиев има шестмесечна условна присъда с изпитателен срок за документно престъпление. Преди това съдът е постановил срещу него административно наказание глоба в размер на 500 лева за документно нарушение. По време на изборите той бе задържан с прокурорско постановление за това, че е заплашвал с уволнение общински служители заради техните политически убеждения. Срещу Туфчо е образувано досъдебно производство за престъпление срещу политическите права. Той в момента е пуснат под парична гаранция. Всичко това означава, че този човек има сериозни проблеми със законите и правосъдието в държавата“, каза по темата кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Припомняме, че преди дни Туфчо категорично отказа да напусне поста си в общината доброволно, а ако се стигне до уволнение, ще обжалва в съда.

„Аз обещах на жителите на общината, че няма да търпя грешки, нередности и нарушения в работата на служителите. Хората от общината гласуваха за тотална промяна в общинското управление и няма да излъжа техните надежди. Имайки предвид всичко изброено, нямам право да не прекратя трудовите му правоотношения с общинската администрация“, заяви Димитър Бръчков.

Най-вероятно ще бъде уволнен и арестуваният с подкуп специалист от „Незаконно строителство” Д. Минчев, който е на пряко подчинение на главния архитект. Минчев преди няколко дни беше арестуван показно с 3000 лв. подкуп, поискан, за да се издаде удостоверение за търпимост.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов